Over mij

Om gelijk maar met de deur in huis te val: ik ben geen professional. Wat ik wel ben is een zeer fanatieke thuiskok.
Ik ben voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe gerechten of variaties op bestaande gerechten die ik in een kookboek vind.
Ook hou ik me vaak bezig met het repliceren en verbeteren van iets lekkers dat ik ergens heb gegeten maar waarvan ik geen recept heb.
Ik ben als het op koken aankomt flink perfectionistisch, vandaar dat ik hier ook alvast aangeef dat ik geen enkel recept daadwerkelijk exact zo kan neerzetten als ik het zelf maak, simpelweg omdat ik tijdens de bereiding vaak nog dingen aanpas die me op dat moment goed lijken voor het gerecht. Ik probeer het zo goed mogelijk in de recepten te noteren, maar veel dingen in gerechten die ik maak, gaan qua hoeveelheid op gevoel (kruiden, peper/zout, olie/water, saus etc).

Voor mijn gerechten geldt dus wel: heeft het naar jouw mening nog iets nodig of zou je liever iets weglaten? Doe dat vooral! Het gerecht is echt het allerlekkerst wanneer het bestaat uit dingen die jij zelf het liefste eet (of niet eet). Kook zoveel mogeljik vanuit je gevoel, dan kan er bijna niets mislukken!

Heel veel kookplezier gewenst!

Harry Visser